Enig idee hoe vaak het onweert in Nederland? Gemiddeld 107 dagen per jaar! En hoe vaak slaat de bliksem dan in? Het aantal geregistreerde ontladingen varieert van 100.000 tot maar liefst 300.000 per jaar. Dat betekent dat in Nederland de bliksem per jaar zo’n driemaal per vierkante kilometer inslaat.
Zo’n elektrische ontlading die de donkere hemel doorklieft, is indrukwekkend en gevaarlijk tegelijk. De schade die de bliksem aan gebouwen kan aanrichten, is immers aanzienlijk. Muren en daken kunnen instorten en vaak ontstaat er bij een directe inslag ook brand. Daarnaast kan door indirecte blikseminslag en inductie veel schade worden toegebracht aan elektronische apparatuur. Naar schatting bedraagt de schade door directe en indirecte inslag en inductie zo’n € 80 miljoen per jaar. Bliksembeveiliging hoort daarom geen PM-punt te zijn, maar moet bovenaan je to-do-lijst staan.
ABZ is al sinds 1975 specialist in bliksembeveiliging. Van bedrijfsgebouw en woonhuis tot kerk en petrochemische industrie: ABZ biedt gebouwen en objecten bescherming tegen inslagen en overspanning. Wij zijn het vertrouwde adres voor:
Bij externe bliksembeveiliging plaatst ABZ een geleider aan de buitenkant van een gebouw of object. Daardoor wordt de bliksem afgeleid naar de aarde en kan er geen brand ontstaan.
Telefoon-, gas-, water- en elektraleidingen zijn prima geleiders van een bliksemstroom bij indirecte inslagen. Zo komt de bliksemstroom ongehinderd jouw pand binnen. Elektronische apparatuur kan daardoor onherstelbaar beschadigd raken. Dat risico loop je niet met de juiste en professioneel toegepaste overspanningsbeveiliging. ABZ regelt het voor je.
Bel ons op 010 412 10 50